Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

Specialisten

WoonRooskleurig zorgt voor een frisse blik en vernieuwende ideeën

Roos Vollebregt (23) is een jonge ondernemer met creatieve ideeën. Als eigenaresse van interieuradviesbureau WoonRooskleurig heeft ze een eigen stijl ontwikkeld. “Mijn ontwerpen zijn vrijwel altijd kleurrijk, met een moderne uitstraling, en ik maak veel gebruik van designmerken”, legt ze uit. “Maar vóór alles wil ik in samenwerking met jou op zoek gaan naar een ontwerp dat helemaal bij je past en dus uniek is.” Ze werkt met verschillende adviespakketten, waar de klant een keuze uit kan maken.

Creatieve aanleg had ze al van jongs af aan. “Creativiteit is de rode draad in mijn leven”, vertelt ze. “Daarom koos ik voor een MBO-opleiding tot interieuradviseur aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Daar ontdekte ik dat interieuradvies echt mijn passie is. Ik bleek er talent voor te hebben, wat bevestigd werd toen ik in een wedstrijd van Skills Heroes de prijs won als ‘Beste vrouwelijke interieuradviseuse van Nederland 2018’.”

Roos is een veelzijdige creatieve duizendpoot, geïnteresseerd in veel artistieke activiteiten: papier scheppen, schilderen, beeldhouwen en tuften (een techniek om hoogpolig textiel, zoals fluweel, velours en pluche, te vervaardigen, enigszins vergelijkbaar met de methode van een naaimachine). Recentelijk volgde ze zelfs een keramiekcursus. Het zijn nevenactiviteiten die zich goed laten combineren met haar passie voor interieurs. Zo kan ze desgewenst een zelfgemaakt schilderij of vloerkleed leveren. Ook houdt ze van bloemen en planten, die eveneens een positief effect kunnen hebben op een interieur.

Inspirerende ideeën

WoonRooskleurig onderscheidt zich, zoals de naam al aangeeft, door effectief kleurgebruik en trendy designs, maar ook door vintage artikelen. “Ik ga bijna maandelijks naar beurzen en volg de trends. Zo doe ik steeds nieuwe inspirerende ideeën op”, aldus Roos. Haar voorkeur gaat uit naar moderne interieurs. “Dat is een duidelijk stijlkenmerk, dat juist ook klanten aantrekt. Daarnaast combineer ik het creatieve graag met het praktische. Zo maakte ik een ontwerp waarin ik een thuiswerktafel adviseerde voor in de eetkamer. Ideaal voor de thuiswerker: je kunt hem opklappen als symbolische afsluiting van je werk en hem daarna gebruiken als eettafel.”WoonRooskleurig hecht veel waarde aan prettig persoonlijk contact. “Je hebt bij mij altijd te maken met één aanspreekpunt. In het kennismakingsgesprek tast ik af waar een klant behoefte aan heeft. Ik stel de juiste vragen, mede aan de hand van een boekje met stijlen en kleuren. Met een sfeercollage visualiseer ik de gewenste sfeer. Dit eerste gesprek leidt nog niet tot een advies, maar vooral tot een keuze voor één van de pakketten die ik op mijn website aanbied. We kijken samen wat je het beste past.”

Indelingspakketten

Zo kan de klant kiezen uit een indelingspakket (o.a. sfeercollage en indelingsschetsen), een 2D pakket (2D-ontwerp met indelingsschetsen en een meubellijst) en een 3D-pakket (aangevuld met o.a. een meubelboekje, 3D-ontwerp met wandaanzichten). Details hierover staan op www.woonrooskleurig.nl. In alle gevallen worden de plannen samengevat in een mooi boekwerk.


Aan de hand van de verschillende opties – die natuurlijk op maat kunnen worden aangepast – volgen meerdere vervolggesprekken, waarbij een voorlopig ontwerp (in 2D, met verschillende varianten) wordt besproken en aangepast tot een definitief ontwerp. “Die presenteer ik naar keuze in 2D of 3D, eventueel met een filmpje waarbij je als het ware door de ruimte loopt. Zo krijg je in alle opzichten een goed beeld van het ontwerp: de indeling, de sfeer, de kleuren en de meubels. Het eindresultaat is een ontwerp waarin je je helemaal thuisvoelt.”

 


WoonRooskleurig, Roos Vollebregt
info@woonrooskleurig.nl
www.woonrooskleurig.nl
06 – 22 57 76 26